|
1397/9/25 یکشنبه
مقاله علمی:
اندازه گيري و سينتيك فرمالدهيد در پساب هاي صنعتي و تصفيه فتوکاتاليستی آن توسط نانو کاتالیست TiO2
قاسم نهاوندی1
چکيده
فرمالدهيد يکي از مهمترين ترکيبات شيميائي است که علاوه بر کاربرد بسيار زياد آن در صنايع مختلف، وجود آن در آب و فاضلاب به عنوان يک عامل بسيار خطرناک محسوب مي گردد. تصفيه فتوکاتاليستي يکي از مدرنترين روش هاي حذف مواد آلي در فاضلاب است. هدف اصلي در اين تحقيق، بررسي امکان حذف فرمالدهيد موجود در پساب با استفاده از نانو تيتانيوم دی اکسيدو اشعه فرابنفش و بررسي سينتيک واکنش آن است. طي بررسي هاي به عمل آمده، محلول فرمالدهيد با غلظت mg/l35 در مراحل جداگانه در مجاورت هوا، اشعه فرابنفش، نانو تيتانيوم دي اکسيد، آب اکسيژنه و ترکيبي از آنها قرار گرفت و تأثير زمان و غلظت نانو تيتانيوم دی اکسيد(n-TiO2 )درpH هاي مختلف مورد بررسي واقع شد. نتايج حاصل از آزمايشها نشان داد که در بين فرآيندهاي مورد مطالعه، فرآيند ترکيبي هوادهي،اشعه فرابنفش، نانو تيتانيوم دی اکسيدو آب اکسيژنه در pH قليائي بالاترين بازده را خواهد داشت. بيشترين بازده حذف فرمالدهيد در pH برابر 12، مدت زمان 4 ساعت، تابش نور فرابنفش، مقدار 5/2 گرم نانو تيتانيوم دی اکسيد و ml 13آب اکسيژنه جهت cc600 نمونه، 92 درصد بدست آمد. همچنين مشخص شد بازده حذف فرمالدهيد بعد از يک ساعت در pH فوق، تنها 5 درصد کمتر مي باشد. با توجه به امکان بازيافت نانو تيتانيوم دی اکسيد از فرآيند، هزينه پايين و عملکرد بالا، استفاده از روش فوق جهت تصفيه پساب هاي حاوي فرمالدهيد توصيه مي گردد.
واژه های کلیدی: فرمالدهید، پسابهای صنعتی، تصفیه فتوکاتالیستی، نانو کاتالیست TiO2
----------------------------------------------------------------------------------
1.کارشناسی ارشد، شیمی فیزیک، دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت m gh_nahavandi@yahoo.co
|
|
|
1397/9/25 یکشنبه
مقاله علمی:
مشخصات نویسندگان مقاله اهمیت چرخه ی زیست زمین شیمیایی نیتروژن در مطالعات محیط زیستی
مریم رسولی - دانش آموخته کارشناسی ارشد محیط زیست دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،
صادق هاشم پوربختیاری - کارشناس نظارت و پایش محیط زیست اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس،
چکیده مقاله:
زمین وارد یک عصر جدید شده است که در آن انسان عامل اصلی تغییر سیستم زمین است. فشارهای انسان بر سیستم زمین به اندازه ای رسیده است که تغییر ناگهانی محیط زیست جهانی غیر قابل انکار است. پیش بینی شده است که انسان در معرض سه خطر بزرگ کاهش تنوع زیستی، تغییرات آب و هوایی و تغییر درچرخه جهانی نیتروژن قرار دارد. بسیاری از فرآیندها در مقیاس جهانی مانند تغییرات آب و هوایی و تغییر در چرخه عناصر شیمیایی، در درجه اول اثرات آنها در مقیاس زیر سیستم زمین تولید می شود. تغییر در چرخه جهانی نیتروژن به وسیله فعالیت های انسان از جمله تغییر کاربری زمین، مصرف بیرویه کودهای شیمیایی و سموم کشاورزی به عنوان یک مشکل محیط زیستی مطرح است و مطالعه نحوه چرخش و میزان انباشت این عنصر در اجزای مختلف اکوسیستم زمین بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اهمیت موضوع، در این پژوهش، نحوهی چرخش و راه های ورود این عنصر در طبیعت مورد بررسی قرار می گیرد.
کلیدواژهها:
اکوسیستم زمین، چرخه نیتروژن، محیط زیست .
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:
https://www.civilica.com/Paper-FNCAES01-FNCAES01_452.html
کد COI مقاله: FNCAES01_452
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
رسولی, مریم و صادق هاشم پوربختیاری، ۱۳۹۲، اهمیت چرخه ی زیست زمین شیمیایی نیتروژن در مطالعات محیط زیستی، کنفرانس علوم کشاورزی و محیط زیست، شیراز، https://www.civilica.com/Paper-FNCAES01-FNCAES01_452.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (رسولی, مریم و صادق هاشم پوربختیاری، ۱۳۹۲)
برای بار دوم به بعد: (رسولی و هاشم پوربختیاری، ۱۳۹۲)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
- واعظزاده اسدی، علی اصغر؛ چرخه نیتروژن در دنیای میکروارگانیسم- ها، ...
- وهاب زاده، عبدالحسین؛ شناخت محیطزیست، بوتکین، دانیل. کلر، ادوارد، ،Environmentl ...
- سکوتی اسکوئی، رضا، مهدیان، محمدحسین و مسیحآبادی، محمدحسن؛ ارزیابی تغییرات ...
- روستا، طوبی و حجتی، سید محمد؛ مدیریت خاک های جنگلی ... (مقاله کنفرانسی)
- مومنی، مسعود، جلالیان، احمد، کلباسی، محمود و خادمی، حسین؛ اثر ...
- عسگری، معصومه، مباشری، محمدرضا، طالعی، محمد، قمری اصل، محسن و ...
- اسکندری، بهناز، الوند، مهدیه؛ بررسی توزیع مکانی آلودگی نیترات در ... (پایان نامه)
- شکوری کتیگری، مریم، شعبان پور، محمود، اسدی، حسین، دواتگر، ناصر ... (مقاله ژورنالی)
- Rockstrim, J., Steffen, W., Noone, K. Persson, A and Chapin, ...
- Follet, R. F. and Delgado, J. A., Nitrogen fate and ...
- Gburek, W. J., Sharpley, A. N., Heathwaite, A. L. and ...
- Levin, S. L. and Schindler, D. W., Phosphorus, nitrogen, and ...
- Schnitzer M., and Khan S.U. Soil organic matter. Developments in ...
- Lal, R. Impacts of climate on soil systems and o
|
|
|
1397/7/8 یکشنبه
پلاستیک راه حل یا مشکل
از دهه 1950 تاکنون بیش از 9 میلیارد تن پلاستیک ساخته است، استفاده از پلاستیک در حال حاضر 30 درصد از کل پلاستیک های تولید برآورد می شود. در 2 دهه اخیر تولید این محصول 2 برابر شده است و تا سال 2050 به چهار برابر خواهید رسید . رشد تولید پلاستیک در 65 سال گذشته بطور قابل ملاحظه ای از هر گونه مواد تولیدی دیگر فراتر رفته است.
پلاستیک یکی از نوآوریهای جهان و از راه حل های عالی تمدن است چرا که بادوام ، سبک، ارزان، انعطاف پذیر و مقاوم است اما امروزه خود به یک مشکل تبدیل شده است.
کارخانه های موجود در سراسر جهان سالانه 400 میلیون تن پلاستیک تولید می کنند این یعنی روزانه بیش از 1 میلیارد کیلوگرم پلاستیک به زباله های جهان افزوده می گردد. بر اساس برآوردهای صورت گرفته حدود 9 درصد از پسماند های پلاستیکی بازیافت و حدود 12 درصد نیز سوزانده می شوند و مابقی یعنی 79 درصد دفن و یا در طبیعت بدون هیچ گونه برنامه ای رها می شوند .
بجز پلاستیک های سوزانده شده، پلاستیک برای همیشه در طبیعت باقی می ماند، تقربیا" تمام پلاستیک هایی که تاکنون تولید شده است در نقطه ای از جهان وجود دارد از اعماق اقیانوسها تا بلندای کوه های هیمالیا
اقیانوس ها در حال حاضر حداقل 8 میلیارد کیلوگرم پلاستیک را سالانه در خود جای میدهند. یعنی در هر دقیقه یک کامیون پر از زباله های پلاستیکی در اقیانوسها تخلیه می گردد. نرخ رشد پیش بینی شده در بالا به این معنا است که تا سال 2050 اقیانوس ها هر 15 ثانیه، شب و روز معادل یک بار کامیون از پلاستیک دریافت می کنند. و حجم پلاستیک در اقیانوس های ما از توده های ماهی بیشتر خواهد شد. هنگامی که در اقیانوس ها، پلاستیک ها در طول قرن ها، به شکل ذرات کوچک وجود دارد تاثیرات زیادی بر حیات بشر خواهد داشت .
پلاستیک یک محصول سوخت فسیلی است. مولکول های استخراج شده از نفت و گاز به پلاستیک تبدیل شده است. نفت، گاز و دیگر منابع انرژی برای تأمین پروسه های تولید پلاستیک استفاده می شود. با یک برآورد دریافت می شود، 4 درصد از تولید جهانی نفت به عنوان مواد خام برای پلاستیک مصرف می شود و 4 درصد دیگر انرژی برای اجرای کارخانه های پلاستیک فراهم می کند.
پلاستیک حاوی مواد افزودنی شامل: بازدارنده های آتش، تثبیت کننده ها، آنتی بیوتیک ها، پلاستیک ها، رنگدانه ها، بیسفنول A، فتالات و غیره می باشد. بسیاری از این افزودنی ها سیستم هورمون های بدن را مختل می کنند. 150 میلیارد کیلوگرم پلاستیک در حال حاضر در اقیانوس ها حاوی 23 میلیارد کیلوگرم مواد افزودنی است که در نهایت در اکوسیستم های اقیانوس منتشر خواهد شد.
مهم این است که در مورد پلاستیک فکر کنیم نه فقط به این دلیل که انجام این کار به ما نشان می دهد که ما کاری اشتباه انجام می دهیم، بلکه که داستان غم انگیز پلاستیک به ما نشان می دهد چرا و چگونه سیستم های تولیدی و انرژی ما اشتباه می کنند. داستان پلاستیک نشان دهنده نقش رشد چشمگیر در تبدیل راه حل به مشکلات است. کل انفجار پلاستیک نشان دهنده هزینه های مخفی مصرف گرایی، راحت طلبی، آسیب های جانبی محصولات یکبار مصرف و شکست برای محافظت از این سیاره است.
خلیل طبری
https://www.darrinqualman.com/global-plastics-production
https://www.cnbc.com/2017/07/19/the-world-has-made-more-than-9-billion-tons-of-plastic-says-new-study.html
|
|