اخبار پسماند

تشکیل اولین کمیته تخصصی کاهش پلاستیک در راستای پویش شیراز، شهر سبز بدون پلاستیک در شیراز

تشکیل اولین کمیته تخصصی کاهش پلاستیک در راستای پویش شیراز، شهر سبز بدون پلاستیک در شیراز

اولين کميته تخصصي کاهش حداکثري توليد ،توزيع و مصرف پلاستيک با حضور مهندس  تاج گردون  معاون نظارت و پايش اداره کل ،دکتر کفايي معاون توسعه منابع انساني اداره کل،دکتر زارع رئيس روابط عمومي اداره کل حفاظت محيط زيست فارس ، خانم شفيعي سروستاني رئيس اداره آموزش  و مشارکتهاي مردمي اداره کل، مهندس پاک فطرت عضو شوراي شهر شيراز،مهندس اژدري نماينده شهرداري،رهايي نماينده اتاق اصناف ،صحرايي نماينده صنف پلاستيک،مهندس ابجديان رئيس روابط عمومي سازمان مديريت پسماند  ومهندس روزيطلب استاد دانشگاه  در امور تبليغات به ميزباني اداره کل برگزارشد.

در ابتداي جلسه مهندس تاج گردون  معاون نظارت و پايش اداره کل با بيان تاريخچه اي از تشکيل  پويش شيراز شهر بدون پلاستيک از ارديبهشت ماه سال جاري، هدف از اين جلسه را ارائه راهکار براي حذف پلاستيک همگام با شعار جهاني هفته محيط زيست بيان نمود.وي در دسترس و  ارزان بودن پلاستيک را در جامعه باعث توليد 500 تن زباله پلاستيکي در روز  و ايران را بزرگترين توليد کننده پلاستيک در جهان دانست.

تاج گردون افزود:بايستي خرد جمعي براي حذف پلاستيک در جامعه ايجاد و افکار عمومي را به اين سمت سوق دهيم و راهکار مناسب جهت حذف پلاستيک ارائه شود .مدت اين برنامه 4 سال پيش بيني شده که بايستي با همکاري کليه دستگاهها انجام شود.

سپس مهندس پاک فطرت عضو شوراي اسلامي شهر شيراز و ناظر شوراي شهر در سازمان مديريت پسماند ضمن  استقبال از پويش شيراز شهر بدون پلاستيک گفت:يکي از دغدغه هاي مهم شوراي شهر پلاستيکها و تبعات استفاده و پراکنش پلاستيکها در شهر است.بايستي در اينخصوص  از نقطه نظرات شهروندان بهره گيري شود،وي انجام فرهنگسازي عملياتي و اجرايي  و عدم برخورد پليسي  با شهروندان و ارائه سياستهاي تشويقي را در اجراي پويش مهم دانست و گفت: بايستي در بين مردم و اصناف ايجاد انگيزه شود و از اهرم صدا و سيما بهره گرفت ،در اين راستا از محيطزيست استان توقع سياست گذاري صحيح و نظارت و ارائه راهکارهاي لازم داريم.

پاک فطرت پيشنهاد داد تا در ابتداي اين راه کارگروه کميته تخصصي حذف پلاستيک در شهر شيراز و با  همکاري فرمانداري تشکيل شود و با شيبي ملايم و منطقي و کارشناسنه پيش برود.

وي همچنين پيشنهاد داد تا در جلسه شوراي شهر نطق پيش از دستور خود را در اينخصوص ارائه دهد.

دکتر کفايي معاون توسعه منابع انساني اداره کل حفاظت محيط زيست نيز گفت:شيراز بدون شک پايتخت فرهنگ و تمدن ايران زمين است و با اجراي طرح حذف پلاستيک و پويش مردمي نه به کيسه هاي پلاستيکي ميتواند الگويي براي ساير استانها باشد.

سپس  دکتر گل آفرين زارع  رئيس اداره روابط عمومي اداره کل دستور کار جلسه را بيان نمود که شامل: بررسي راهکارهاي تهيه آمار صحيح از ميزان توليد، توزيع و مصرف پلاستيک در شهر شيراز، پيشنهاد تشکيل کميته علمي دردانشگاههاي شيراز به منظور انجام  تحقيقات و هدايت پايان نامه هاي دانشجويي با موضوع پلاستيک، بررسي راهکارهاي حمايتي و تشويقي به منظور کاهش توليد، توزيع و مصرف پلاستيک در استان فارس به ويژه شهر شيراز از سوي نهادهاي مختلف(يارانه و سوبسيد)،  (درخواست مکاتبه و پيگيري از سوي کليه نهادهاي مرتبط با سازمان متبوع جهت حمايت و تشويق به منظور توليد محصولات زيست تجديد پذير و رفاه عمومي جامعه)، بررسي راهکارهاي تعديبي و تعزيري (جرايم مالياتي و افزايش قيمت پلاستيک و...) براي توليد، توزيع و مصرف کنندگان پلاستيک، پيشنهاد تشکيل کارگروه ويژه با  محوريت استانداري به علت قابليت  اجرايي شدن در تمام نهادها، پيشنهاد تشکيل کارگروه آموزش جهت آموزش گسترده در سطح جامعه (براي توليد کنندگان، فروشندگان و عموم مردم،...) متشکل از تشکل هاي مردم نهاد، گروههاي مربيان  آموزشي کليه ادارات و...است.

همچنین شفيعي سروستاني رئيس اداره آموزش اداره کل گزارشي از تهيه و توزيع کيسه هاي پارچه اي در طول 1سال گذشته در مناسبتهاي زيست محيطي  را ارائه داد و افزود:در حال حاضر خوشبختانه آگاهي شهروندان افزايش يافته و اين ميطلبد تا با ياري مسولان گامهايي در اين راه برداشته شود.

در ادامه اژدري نماينده شهرداري شيراز ضمن اعلام آمادگي شهرداري شيراز  در انجام اين پويش ، اقدامات هدفمند ،فرهنگسازي عمومي،همکاري اصناف و فرهنگسازي با کمک صدا و سيما را مثمر ثمر دانست و افزود:بهره گيري از بيلبوردهاي شهري و تلوزيونهاي شهري خود راهکارهاي تبليغاتي مهمي هستند.

در ادامه رهايي نماينده اصناف گفت: بايستي انتظارات مردم در خصوص پلاستيکها را تغيير داد.وي رسانه را بهترين وسيله آموزشي دانست و از تشکيل کارگروه رسانه استقبال کرد.و گفت:در حال حاضر 6000 واحد توليدي پلاستيک در کشور داريم که تعداد زيادي شاغل دارند و بايستي در اين پويش براي اين مشاغل فکري شود.

صحرايي نماينده صنف پلاستيک گفت:در شهر شيراز روزانه 10 تا 15 تن پلاستيک مصرف ميشود،بايستي براي جايگزيني آن فکري شود،وي  کيسه هاي پلاستيکي و ظروف يکبار مصرف پلاستيکي را از معضلات محيط زيست و سلامت دانست و ساير ظروف پلاستيکي را از لزومات هر منزل دانست.

سپس مهندس ابجديان رئيس روابط عمومي سازمان مديريت پسماند شهرداري شيراز  با ارائه آماري در خصوص توليد و پراکنش پلاستيکها در طبيعت  ضمن آنکه پلاستيکها را معضلي براي جامعه بشري و کره زمين دانست بر ارائه آموزشهاي لازم در تغيير رفتار شهروندان و آگاهسازي عموم مردم تاکيد نمود.وي آمادگي دستگاه خود را براي انجام آموزشهاي چهره به چهره شهري،برگزاري همايشها،و انتقال دانش و اطلاعات به مردم اعلام نموده و افزود:بايستي تا حصول به نتيجه گام به گام و با ايجاد شبکه هاي آموزشي و فرهنگسازي و با همکاري کليه دستگاهها پيش برويم.

روزيطلب استاد دانشگاه نيز دز اين جلسه ضمن بيان گزارشي علمي از فرايند توليد پليمر پلاستيک تا پراکنش و ايجاد شکستگي پليمرها و مونومرها در طبيعت ،کل پلاستيکها را مضر هم براي سلامتي و هم براي محيط زيست دانست و بر حذف اين پليمر  در صنعت و جايگزيني آن تاکيد نمود.

روزيطلب توجه همگان  به معضلات شکستهاي پليمري و توجه به استانداردهاي جهاني  معطوف نموده و درخواست کرد تا با نگاهي عميق و کلان با اين مساله برخورد شود.

درپايان خانم زارع با ارائه پاورپوينتي به تشريح برنامه هاي مدوني که به منظور اجراي اين پويش به صورت مستمرتهيه شده پرداخته و جشنواره ها ،مسابقات عمومي و آموزش در تمام سطوح جامعه را از جمله برنامه هاي در دست اجرا دانست.

عكس های مرتبط :
 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر
شعار سال 1402 "سال مهار تورم و رشد تولید"