برگزاری دومین دوره آموزشی ویژه کارشناسان ترویج کشاورزی حوزه تالابهای طشک، بختگان و کمجان
دومین دوره آموزشی ویژه کارشناسان ترویج کشاورزی حوزه تالابهای طشک، بختگان و کمجان به همت اداره کل حفاظت محیط زیست فارس و با همکاری مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی فارس برای 150 نفر ازکارشناسان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، در این کارگاه که دومین دوره از طرح «آموزش مروجین کشاورزی حوزه تالابهای طشک، بختگان و کمجان» بود موضوعات: معیشت های جایگزین، تغییر الگوی کشت و نقش جنگل داری در حفاظت از آب و خاک در راستای انتقال دانش و تجربیات به کشاورزان ارائه شد.
حمید ظهرابی؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ضمن حضور در کارگاه از انتظارات و اهداف محیط زیست برای پیشبرد هدف مشترک و حفاظت از منافع همگانی گفت : کشور ما در سرزمین خشک و فرا خشک قرار دارد و مشکل اصلی در بخش کشاورزی آب است که هم عامل محدود کننده و هم عامل تعیین کننده است. مصرف کننده اصلی آب، کشاورزی است بنابراین بخشی که می تواند به پایداری این سرزمین کمک کند بخش کشاورزی است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس بیان داشت: اعتقاد ما در محیط زیست به مدیریت جامع و مشارکتی با اصول زیست بومی است. برای دستیابی به این هدف باید فکر مردم و نگاه آنها کاملا آگاهانه باشد و بر اساس این آگاهی و پذیرش بهترین میزان مصرف آب با بالاترین بهره دهی محصولات، بدون صدمه زدن به محیط زیست، روش های صحیح آبیاری انتخاب شود. در غیر این صورت تلاش برای انتقال آب، اتصال و تغییر برخی از مسیرهای آبی، موفقیتی به همراه ندارد. این تفکر که با راهکارهای مهندسی می توان همه چیز را حل کرد یک تفکر اشتباه است و نمی توان همه مسائل و مشکلات محیط زیستی و اکولوژیکی را از طریق روش های مهندسی رفع نمود.
ظهرابی افزود: بنابراین اگر ما بتوانیم به این جمع بندي برسیم که بخش کشاورزی به عنوان اصلی ترین مصرف کننده آب چه رسالتی در پایداری این سرزمین دارد، خود منجر به یافتن بهترین راهکارها خواهد شد و حرکت براساس این اولویت ها تنها راهکار موجود است. وضعیت تغییر سطح آب های زیر زمینی، تغییرات اکوسیستم، فرسایش خاک و غیره نشان می دهد با این روندی که امروزه در حال حرکت هستیم بعد از چند سال با مشکلات بیشماری مواجه می شویم. پس بهترین راه حل، حرکت براساس توان واقعی و ظرفیت های اکولوژیکی سرزمینمان و تغییر نگرش در سطوح خیلی کوچک اجتماعی می باشد. دستیابی به این مهم از طریق فعالیت های کارشناسان ترویج کشاورزی برای تغییر نگرش مردم با جلب مشارکت مردمی و جامعه محلی و ارائه الگوهای موفق با یک تلاش همگانی میسر است.