فشار تحریم های ظالمانه به تنوع زیستی و منابع طبیعی کشور
صبح امروز نشست ویدئو کنفرانس سمن های محیط زیست با موضوع نقش سمن ها در کاهش اثرات بلایای طبیعی با حضور مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس، روسا و کارشناسان ذیربط برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، حمید ظهرابی؛ مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس در جلسه مشترك ويديو كنفرانس با سمن هاي محيط زيست ضمن تشکر و قدردانی از تشکلها از توفیق ارتباط مجدد با سمن ها در ارتباط با مسائل محیط زیست استان و در خصوص رویکرد نقش سازمان های مردم نهاد در حیطه بلایای طبیعی ابراز خرسندی کرد و گفت: در موضوع بلایای طبیعی مسائل و مشکلات بزرگی وجود دارد و عمده ترین آن موضوع تغییر اقلیم است. اقدامات مرتبط با تغییر اقلیم در در دو حوزه اقدامات اصلاحي و اقدامات مرتبط با سازگاری و سازش پذیری قابل تفکیک است ، بنابراین برنامههای دستگاههای متولی بایستی دربرگیرنده این دو حوزه بوده و ضرورت دارد سازمانهای مردم نهاد نیز همکاری لازم را جهت اجرایی شدن این اقدامات به عمل آورند ، خصوصا در حوزه پذیرش واقعیت تغییر اقلیم و سازش پذیر کردن و افزایش تاب آوری جوامع تلاش و اطلاع رساني كنند .
موضوع بعدی مبحث خشکسالی است چرا که محيط زيست كشور خسارت های بسیار جدی در این حوزه متحمل شده است.
اگر چه در دو سال گذشته بارندگی های بسیار خوبی داشتیم اما این بارش ها پایدار نیست و بر اساس پیش بینی های بعمل امده تا اواسط آبان ماه سال جاري بارندگی های قابل توجهی نخواهيم داشت، بنابراين بايستي اقدامات و هماهنگي هاي لازم را براي مقابله با اين چالش معمول نماييم.
ظهرابی گفت ؛ موضوع دیگری که مساله ساز است را سیل دانست که عواقب و اثراتی نا مطلوبی داشته و خود محصول و نتیجه تغییرات شدیدی در کاربری اراضی از جمله اراضی مرتعی و جنگلی در بالادست حوضه هاست.
بنابراین اولین اقدامات موثر پیشگیری از تولید رواناب، فراتر از ظرفیت اکوسیستم و سپس و حفاظت از آبراهه های طبیعی و جلوگیری از تخریب و تصرف مسيل ها و حريم و بستر رودخانه ها و تالاب هاست.
ظهرابی خاطر نشان کرد: اطلاع رسانی و آگاهی رسانی در مواقع بحران اهمیت به سزایی داشته و ضروری است که به موقع به آن پرداخته شود. وی همچنین با اشاره به آتش سوزی های اخیر بیان داشت: از آنجا که حریق از جمله اتقاقات طبیعی محسوب میشود بایستی برنامه ریزی های مطلوب در این زمینه صورت پذیرد. وی اشاره مختصری به موضوعاتی مانند: گردوغبار ، بیماری های حیات وحش ، تغییر اقلیم نیز داشته و در ادامه در ارتباط با تهدید و کاهش تنوع زیستی و بلایایی که انسان بر سر طبیعت می آورد اضافه کرد : این موضوع در تمام دنیا اتفاق می افتد و اما در کشور ما که در زمره کشورهای در حالا توسعه است کاهش تنوع زیستی با شدت بیشتری ادامه دارد و وضعیت بسیار نگران کننده ای ایجاد شده و افزون بر آن شرایط نامساعد اقتصادی باعث شده تا بهره برداری از منابع طبیعی افزایش، یافته و فشار روی محیط زیست و تنوع زیستی بیشتر شود.
وی افزود: تحریمهای ظالمانه دولت آمریکا باعث افزایش فشار مردم به منابع طبیعی و محیط زیست شده و تکیه بر بهره برداری از منابع طبیعی برای جبران کمبودها افزایش چشمگیری داشته است. وي گفت افزايش شكار غير مجاز و افزايش درگيري شكارچيان غير قانوني و محيط بانان نيز نتيجه همين فشار ها ست.